Cocostar Tarifi için Malzemeler
- 250 g Margarin
- 120 ml (½ su bardağı) Sıvı yağ
- 1 adet Yumurta
- 160 g (1 su bardağı) Pudra Şekeri
- 10 g (1 paket) (1 tatlı kaşığı) Kabartma Tozu
- 5 g (1 paket) (1 çay kaşığı) Vanilya
- 21 g (3 yemek kaşığı) Kakao
- 550 g (4 su bardağı) Un
İçi için:
- 1 adet Yumurtanın Beyazı
- 20 g (2 yemek kaşığı) Pudra Şekeri
- 1 su bardağı Toz Hindistan Cevizi
Üzeri için:
- 150 g Sütlü Cocostar Yapılışı
- Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini bir karıştırma kabına alıp karıştırın.
- Vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekledikten sonra unu da yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Ele yapışmayacak bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini streç film ile kapatarak 15 dakika dinlendirin.
- Hamur dinlenirken iç harcı için; bir kaba, yumurta beyazını ve şekeri ilave ederek iyice çırpın.
- Hindistan cevizini de ekleyerek karıştırın.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizin içinde açın.
- Yarım tatlı kaşığı kadar iç harcınızdan ekleyerek dikkatlice kapatın ve yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek önceden ısıttığınız 170°C fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
- Fırının içinden çıkan kurabiyelere sıcakken dokunursanız dağılacaktır.
- Soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıp üzerine hindistan cevizi serpin.
- Toz Hindistan Cevizi
0 Yorumlar