Cocostar Kurabiye


Cocostar Tarifi için Malzemeler
  • 250 g Margarin
  • 120 ml  (½ su bardağı)  Sıvı yağ
  • 1 adet Yumurta
  • 160 g  (1 su bardağı)  Pudra Şekeri
  • 10 g  (1 paket) (1 tatlı kaşığı)  Kabartma Tozu
  • 5 g  (1 paket) (1 çay kaşığı)  Vanilya
  • 21 g  (3 yemek kaşığı)  Kakao
  • 550 g  (4 su bardağı)  Un

İçi için:
  • 1 adet Yumurtanın Beyazı
  • 20 g  (2 yemek kaşığı)  Pudra Şekeri
  • 1 su bardağı Toz Hindistan Cevizi

Üzeri için:
  • 150 g Sütlü Cocostar Yapılışı
    1. Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini bir karıştırma kabına alıp karıştırın.
    2. Vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekledikten sonra unu da yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin.
    3. Ele yapışmayacak bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini streç film ile kapatarak 15 dakika dinlendirin.
    4. Hamur dinlenirken iç harcı için; bir kaba, yumurta beyazını ve şekeri ilave ederek iyice çırpın.
    5. Hindistan cevizini de ekleyerek karıştırın.
    6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizin içinde açın.
    7. Yarım tatlı kaşığı kadar iç harcınızdan ekleyerek dikkatlice kapatın ve yuvarlayın.
    8. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek önceden ısıttığınız 170°C fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
    9. Fırının içinden çıkan kurabiyelere sıcakken dokunursanız dağılacaktır.
    10. Soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıp üzerine hindistan cevizi serpin.

  • Toz Hindistan Cevizi

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Bu Blogda Ara